Tippek kisgyermekes anyukáknak munkakereséshez

Tippek kisgyermekes anyukáknak munkakereséshezA gyereknevelés után eljön a kisgyermekes anyukák munkakeresési időszaka, amikor vissza kell térni a mindennapokba, és újra el kell kezdeni dolgozni. Ez természetesen nem megy olyan könnyen, mint a gyermek megszületése előtt, mivel a kisgyermekek folyamatos odafigyelést, törődést követelnek meg, akkor is, ha már bölcsibe, oviba járnak. Cikkünkben ahhoz fogunk tanácsokat adni, hogy a munkába történő visszatérés minél egyszerűbben, zökkenőmentesebben történjen.

Fontos, hogy a gyereknevelés alatt is tartsuk a kapcsolatot a kollégákkal, próbáljunk meg minél frissebben tartani tudásunkat. Sok olyan terület van, ahol jelentős változások léphetnek fel abban a pár évben, amíg gyereket nevelünk. Ha ezekkel a változásokat a munkakereséssel egy időben akarjuk megtanulni, akkor nehéz dolgunk lesz.

Ha korábbi ismereteink frissítésére nincs szükség, akkor a gyereknevelés ideje alatt lehet új dolgokat tanulni, amiket később hasznosítani tudunk vagy a korábbi munkahelyünkön, vagy rosszabb esetben munkakereséskor.

Ahogy írtuk, a gyerekek bölcsi mellett is odafigyelést, foglalkozást igényelnek. Ez sok esetben azt jelenti, hogy nem tudunk gyerek mellett teljes munkaidős állást vállalni, be kell, hogy érjünk 4 vagy 6 órás munkaidővel. A másik lehetőség, hogy a gyereket pl. a nagyszülők, rokonon, ismerősök veszik fel a bölcsiből, vagy viszik el oda reggelente.