Mit csinál egy hitelközvetítő?

Mit csinál egy hitelközvetítő?Aki próbált már nagyobb összegű hitelt felvenni, tudja, hogy ez nem olyan egyszerű folyamat, ha saját magunknak kell az egész folyamatot megoldani. Szerencsére van lehetőség hozzáértő segítségét, szolgáltatásait kérni, egy hitelközvetítőét.

A hitelközvetítő több szempontból is segítségünkre lesz. Ismeri az egyes bankok hitelkínálatát, -feltételeit, amivel rengeteg időt és utánajárást lehet megtakarítani. Ha saját magunk szeretnénk intézni a bankok felkeresését, akkor ezt egyesével kell megtennünk, mert minden bank csak a saját hitel lehetőségeit fogja elmondani nekünk. Napokba, hetekbe is telhet, mire minden információt megkapunk így.

A hitelközvetítő másik nagy előnye, hogy tisztában van azzal, hogy melyik bank milyen dokumentumokat, nyomtatványokat vár el, hogyan kell azokat kitölteni, benyújtani. Ezzel is rengeteg időt és energiát lehet spórolni, a hitel ügyintézésnél a papírmunka sem szokott egyszerűen menni, ha nincs gyakorlatunk a témában.

A hitelközvetítő az apró betűs részt is ismeri, nem kell attól tartani, hogy a bank olyan információkat rejt el a szerződésben, melyek később hátrányosan érintenek minket, a hitelközvetítő segít minden ilyen potenciális problémaforrást, „átverést” felderíteni még a szerződések aláírása előtt.