Tudnivalók lézeres látásjavításról

Tudnivalók lézeres látásjavításrólA lézeres szemműtét manapság a legjobb alternatíva a folyamatos szemüveg hordásnak, kontaktlencse viselésnek. Népszerűsége nem csak magasan van, hanem folyamatosan növekszik. Cikkünkben néhány tudnivalót fogunk bemutatni a lézeres látásjavításról.

A szemműtét maga teljesen fájdalommentes, köszönhetően az előtte alkalmazott helyi, szemcseppes érzéstelenítésnek. Bármelyik modern megoldást is választjuk, a szemcseppek mellett maximum egy kis kellemetlenséget érezhetünk a kezelés során.

A kezelés típusától kis túlzással csak az függ, hogy mi fog történni a kezelés után. A PRK után néhány napig idegentest érzés léphet fel, a LASIK veszélyesebb, mint a másik 2 megoldás, a FEMTO viszont nagyon rövid ideig érezteti hatását, és a műtét után akár már 2 nap múlva munkába is lehet állni.

A szemműtét eredménye az esetek túlnyomó többségében egy életre szól, és csak az emberi szemek természetes öregedése, ami változtathat az elért eredményen.

Az árakat tekintve célszerű nem csak az árat figyelembe venni, hanem egyéb tényezőket is, mivel mégis csak a szemünkről van szó. Sokszor előfordul, hogy a kisebb, kevésbé jól felszerelt klinikák alá mennek a nagyok árainak, azonban ez a kezelés minőségének rovására mehet. Célszerű olyan klinikát választani, amely rendelkezik a legjobb, legmodernebb felszerelésekkel, és a legjobb, legfelkészültebb orvosokkal.

Az alkalmasságot tekintve a páciensnek 18 és 65 év között kell lenni, mivel fiatalabb korban még nem alakultak ki a szemek végleges fénytörési hibái, idősebb korban pedig már elkezdődhet a szemek természetes öregedése.