Látnivalók Barcs környékén

Látnivalók Barcs környékénBarcs települése Somogy megyében, a horvát határhoz nagyon közel helyezkedik el. A horvát határ mellett a másik jellegzetesség a településsel kapcsolatban a Dráva folyó közelsége, és a Drávához kapcsolódó Duna-Dráva Nemzeti Park, melynek területén Barcs található. Nem csak a Nemzeti Park, hanem egyéb barcsi látnivalók miatt is megéri meglátogatni a települést és környékét.

A Barcs látogatók nagy része a helyi gyógyfürdőt szokta célba venni. Nem véletlenül, ugyanis a Dél-Dunántúl egyik legjobb gyógyfürdőjéről van szó, amely a város központjában található. Elsősorban a gyógyvíz előnyeit használják ki a látogatók, de sportolásra is lehetőség van.

A gyógyfürdő és a Nemzeti Park mellett a Dráva Közérdekű Muzeális Kiállítóhely gyakorlatilag egy olyan múzeum, amely Barcs és környékének a történetét örökíti meg tárgyak és néprajzi elemek segítségével. Szintén Barcs, valami a Dráva menti természetvédelmi területekkel, értékekkel lehet megismerkedni a Dráva Kapu Bemutatóközpontban. Kiállítás, játékok és digitális bemutatók várják az érdeklődőket.

Nem csak a Drávához kapcsolódó bemutatókat, kiállításokat érdemes megnézni, hanem magát a folyót is érdemes meglátogatni. Teljesen természetes partvonalú folyóról van szó, a vize fürdésre alkalmas, de a folyó magyarországi részén kizárólag Barcson van szabadstrand a folyó partján, ha meg szeretnénk mártózni a vízben, akkor tehát itt tudjuk ezt megtenni.