A kender és a szépségipar

A kender és a szépségiparA kenderről gyakran a marihuána jut az emberek eszébe, azonban mellette számos olyan felhasználási területe van, melyről nem is gondolnák legtöbben. Ilyenek pl. a gyógyászat, valamint a szépségipar is. Cikkünkben a kender alapú termékek szépségipari felhasználásról fogunk röviden beszélni.

A kender egynyári növény, a kétszikűek osztályában a kenderfélék családjának névadó növénynemzetsége. A növény Közép-Ázsiában volt őshonos, ahonnan fokozatosan az egész világon elterjedt. A kender a különböző ősi kultúrák terménye volt, széles körű felhasználással. Az emberek hasznosították háziállatok takarmányozásához, szárából pedig erős rostszálakat nyertek, melyet az építőiparban is hasznosítani lehetett.

A kender magjából olajat nyernek ki, amely kiváló megoldás a bőr táplálására, nem tartalmaz THC-t, így használhatják gyerekek és felnőttek egyaránt.

A kendermagolaj tartalmú kozmetikumok korunkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, mivel az olaj egyedülálló tulajdonságai kozmetikumokban is kiváló hatást fejtenek ki különböző bőrtípusok esetén, beleértve a problémás bőrt is. A kendermagolaj bőrgyógyászatilag biztonságos, ápolja és puhítja a száraz bőrt, csillapítja az irritációt, és a viszketés tüneteit. Ezért alkalmas gyermekek és érzékeny bőrű felnőttek számára is. A kendermagolaj alapú kozmetikumok ideálisak a napi bőrápoláshoz, mivel rendszeres használatuk erősíti a bőr természetes regenerációs képességét, segíti megelőzni a korai öregedést és késlelteti a ráncok megjelenését is.