Az otthoni patika kellékei

Az otthoni patika kellékeiA gyógyszertárak nagyon hasznos funkciókat látnak el a társadalomban, mivel segítségükkel az emberek könnyedén meg tudják vásárolni a szükséges gyógyszereket. Fel kell azonban készülnünk arra az esetre is, amikor nem tudunk egyből gyógyszertárba menni, vagy olyan időben jelentkezik probléma, amikor a gyógyszertár zárva van. Azt fogjuk megvizsgálni, milyen gyógyszereket, eszközöket tartsunk otthoni patikánkban.

A rendszeresen szedett gyógyszerekből mindig legyen otthon, lehetőleg több hétre előre. Mivel ezekre biztosan szükség lesz, így nem szabad elmulasztani beszerzésüket. Emellett jó megoldás, ha akár egy hétre előre is szortírozzuk magunknak ezeket a gyógyszereket, hogy biztosan ne felejtsük el bevenni őket időben.

Amire leggyakrabban szükségünk lesz, az a láz- és fájdalomcsillapító. Mivel ez a gyógyszer a mindennapok fejfájását, valamint számos betegség tünetét, a lázat is csillapítja, így valószínűleg gyakran szükségünk lehet rá. Nem jó megoldás, ha minden ilyen alkalommal gyógyszertárat kell keresnünk.

Szintén ajánlott köptetőt, emésztést segítő szereket, gyomorsav lekötőt, vitaminokat tárolnunk otthon. Mindezek mellett a steril kötszerek és a sebfertőtlenítés eszközei se maradjanak el.

Gyakori dolog, hogy maradék antibiotikumokat tárolnak otthon az emberek. Ez általában nem jó megoldás. Mármint nem a tárolás, hanem, hogy maradnak antibiotikumok korábbi alkalmakról. Mivel az orvos annyit ír fel mindig, amennyit be kell szedni, így a maradékok azt jelentik, hogy idő előtt abbahagytuk a szedésüket.