A táplálkozás és a kutyák csillogó szőrzete

A táplálkozás és a kutyák csillogó szőrzeteA kutyák megfelelő egészségének egyik könnyen látható jele a csillogó szőrzet. Ennek megfelelően tehát a helyes táplálkozás is látható a kutya szőrzetén, ha az kopott, fakó, akkor valószínű, hogy vagy valamilyen betegsége van, vagy nem megfelelő kutyaeledeleket vásárolunk számára. Lássuk, hogy milyen táplálkozási tanácsokat kell megfogadni a csillogó szőrzet eléréséhez.

Különböző vizsgálatok azt mutatják, hogy kiváló minőségű, teljes értékű táp etetésével legtöbb állat esetében már néhány hét alatt javítani lehetett a szőr tulajdonságait, ami kielégítő, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag étrendet jelent. Szükség lesz tehát kiváló minőségű állati fehérjére (a kutya ragadozó, így erről nem szabad megfeledkezni), plusz B és E-vitaminokra is.

Nem csak állati, hanem növényi eredetű fehérjét is tudunk vásárolni, azonban lényeges különbség köztük, hogy az állati eredetű fehérjék az összes olyan létfontosságú aminosavat tartalmazzák, amelyre a kutyáknak szükségük van, a növényi eredetűek azonban csak néhányat, így a növényi fehérjék esetén táplálék-kiegészítőkre lehet szükség.

A megfelelő vitaminok és ásványi anyagok szintén elengedhetetlenek az egészséges bőrhöz és szőrzethez. Törekedni kell arra, hogy ne táplálék-kiegészítő formájában, hanem egy teljes értékű, kiegyensúlyozott, létfontosságú vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó étrend részeként fogyassza el ezeket kedvencünk.