Divat webáruház email marketing

Az internetes kereskedelem egyik legjobb marketing megoldása a hírlevél. Nincs ez másképp divat webáruházak esetén sem. Cikkünkben azt fogjuk bemutatni, hogyan lehet kihasználni a hírlevelek nyújtotta lehetőségeket.

Üdvözlő email

Amikor valaki feliratkozik a hírlevélre, egyből célszerű számára küldeni egy üdvözlő üzenetet. Ebben le lehet írni, hogy milyen emaileket várhatnak a jövőben tőlünk, valamint lehet termékeket, szolgáltatásokat bemutatni, mivel valószínűleg pont emiatt iratkoztak fel.

Mobilbarát hírlevél

Fontos, hogy a kiküldött hírlevelek mobilbarátak legyenek. Ma már rengetegen használnak okostelefont internetes böngészéshez, levelek olvasásához. Ha nincs készülékükre optimalizálva a levél, akkor nem biztos, hogy megnyitják/elolvassák.

Egyéni üzenetek

Ezeknek a lényege, hogy adott alkalmakkor (pl. születésnap, névnap) különböző ajánlatokat küldünk a feliratkozóknak. Ebből tudni fogják, hogy gondolunk rájuk akkor is, amikor csak nekik van születésnapjuk, és nem tucat emailekkel bombázzuk őket folyamatosan.

Szezonális ajánlatok

Figyeljünk oda arra, hogy a divat világában fontos, éppen milyen idő van kint a szabad ég alatt. Télen téli kollekciókat, nyáron pedig a nyári kollekciókat érdemes reklámozni hírlevelekben is.

Kosárelhagyás emlékeztető

A kosárelhagyások csökkentésével sok bevételre lehet szert tenni. Ennek lényege, hogy a vásárló terméket tesz kosarába, de azt nem vásárolja meg, hanem elhagyja a webshopot. Ilyenkor küldhetünk számára emlékeztető emailt, melyben emlékeztetjük, hogy nem adta le a rendelését. Ha ilyenkor sem jön vissza, lehet kedvezményt is ajánlani, hátha azzal vissza tudjuk csábítani.